'Cause they don't even know you

All they see is scars

They don't see the angel

livin' in your heart


Let them find the real you

buried deep within

Let them know with all you've got

that you are not your skin

(Sixx A:M - Skin)

 

Lähtipä synkällä aiheella tämä ajatusten jakaminen. :D Mutta tottahan nuo sanat on. Monestikkaan muut ihmiset eivät sinussa muuta näe kuin ulkokuorella olevat arvet. Arvethan eivät kerro ihmisestä itsestään juuri mitään, selittävät vain osan. Vasta kun muut oppivat katsomaan syvemmälle ja näkevät arpien aiheuttajat, voivat he sanoa todella tuntevansa sinut. Vasta silloin voi sanoa rehellisesti mitä mieltä on ihmisestä itsestään, vasta silloin voi oikeasti päättää haluaako kyseisen ihmisen elämään mukaan vai ei.

Todellisessa elämässä asiat eivät koskaan mene noin. On kunnioitettavan hienoa jos joku voi sanoa että pystyy olemaan tuomitsematta ketään, mutta sellainen on hyvin harvinaista. Valitettavan usein asia on juuri päinvastoin. Ihmistä ei katsota ulkokuorta syvemmälle ja silti ollaan valmiita ilmaisemaan omia mielipiteitään eikä niitä sitten juurikaan osata perustella muuten kuin kuuluisilla sanoilla "ku musta vaan tuntuu siltä". No okei, susta tuntuu siltä. Tarkoittaako se silti sitä että juuri sinun mielipiteesi on se oikea, onko se oikeasti niin tärkeää että se pitää sitten oikein ääneen sanoa, puhumattakaan siitä onko se reilua arvostella muita ihmisiä jos itsessäänkin on parantamisen varaa?

Ennen kuin avaa suunsa, kannattaa toki ajatella muitakin kuin vain itseään. "Kohtele muita kuin toivoisit heidän kohtelevan sinua", vai miten se oli? Onhan se itselleenkin helpompaa jos on muille suurinpiirtein siedettävä. Luulisin että hyvin monilla on se ongelma, etteivät he pysty samaistumaan toiseen ihmiseen. Eivät pysty kuvittelemaan sitä mahdollisuutta, että se heidän oikea mielipiteensä voi helpostikin pilata toisen ihmisen itsetunnon, ajatusmaailman, koko elämän. 

Kyky samaistua toisen ihmisen elämään on hyvin tärkeä. Sillä pääsee pitkälle. Sen pitäisi olla itsestäänselvää kaikille, jotta eläminen täällä olisi, no, suorastaan helpompaa. Se ei kuitenkaan tule luonnostaan kaikille.. Siinä tapauksessa tätä pitäisi opetella, harjoitella. Pitäisi oppia miettimään mitä kannattaa sanoa ja mitä ei. 

Mutta kuten Nikki Sixx biisissään kirjoittaa, sinun täytyy muistaa se tosiasia, että muut eivät aina näe sisimpääsi. Sinun itsesi täytyy muistaa se pieni ihminen joka sisälläsi asuu, vaikka muut eivät sitä näyttäisi näkevänkään. Siellä se on, jos vain osaat etsiä.